Skissa själv!

Med hjälp av olika rit- och planeringsverktyg Skissa själv! Illustration: Visualisera arkitekter ABhar du idag möjlighet att planera, rita eller skissa via datorn. Vissa verktyg måste du ladda ner till din dator - för andra räcker det med att du skapar ett personligt konto. De flesta är gratis att använda som privatperson.

Du kan rita allt från väggar för enstaka rum eller ett helt våningsplan, markera dörrar och fönster och placera ut möbler och andra inredningsdetaljer. I vissa verktyg kan du se dina skisser tredimensionellt (3D) i andra i ett plan.

 

Nedan är ett antal verktyg listade för att användas för att planera och eller rita/skissa. Använd verktygen för att göra dina egna idéer inför ett nybygge eller en renovering tydligare, eller som underlag när du ska träffa en arkitekt eller annan rådgivare! Du ska däremot inte använda det i arbetet med planritningar och annat som behövs vid en bygglovsansökan. Då krävs bland annat större exakthet och skalenlighet

 

Länksymbol RELATERADE LÄNKAR
Floorplanner (Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster) Floorplanner - Rita planlösningar. Engelsk version gratis att använda.
INR Sverige AB (Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster)

Skapa din drömdusch i "Duschverkstan"!

Sweet Home 3D (Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster) Gratis inredningsprogram på svenska.  (Open Source)
Ikea (Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster) Gratis planeringsverktyg för att skräddarsy kök och matplats.

Senast uppdaterad: 2015-12-03   Ansvarig för sidan: mittbygge.se