Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare på webbplatsen samtycker du till det. Läs mer

Mittbygge
Vald kommun

Vi är anslutna till Mittbygge

Ska du söka bygglov i vår kommun? Vill du läsa mer om processen? Då har du hittat rätt, detta och mycket mer kan du nämligen göra via denna portal.

 

En bekvämare vardag med våra tjänster och tillgång till information

Du kan bekvämt och säkert ansöka om eller återuppta en påbörjad ansökan. Du kan också handlingskomplettera och följa alla dina befintliga ärenden. Du har stor tillgång till bygginformation. Detta oavsett datum, klockslag eller var du befinner dig i världen.

Inloggning till tjänsterna

Portalens bygginformation har du direkt tillgång till – tjänsterna når du genom att logga in med e-legitimation. Inloggad kan du sedan välja att till exempel ansöka om bygglov eller se status i dina pågående, dolda (då sökande själv valt att dölja ett ärende tills vidare) som avslutade ärenden.

Avgifter

Portalens information är fri att använda. Att använda tjänsterna är kostnadsfritt men vi tar ut en avgift för handläggningen av en ansökan, anmälan eller beställning. Avgifterna tas ut i enlighet med en taxa som kom­­­munfullmäktige har bestämt.

Tänk på att en insänd ansökan, anmälan eller beställning, som du av olika skäl inte har möjlighet att fullfölja, ändå kan innebär kostnader för dig. Detta gäller även vid avslag.

Vår sida

Oavsett var du befinner dig i portalen når du denna sida genom att klicka på länken ”Tillbaka till kommunens startsida” överst på sidan.

Samhällsbyggnadskontoret

Sveagatan 12, kundmottagning

För att vara säker på att du får rätt hjälp, ring oss gärna i förväg och boka tid med handläggare.

Tel: Kommunens växel 0322-61 60 00

Bygglov

Digital bokning bygglov: Nu kan du boka mötestid hos bygglovhandläggare digitalt via alingsas.se/bygglov.länk till annan webbplats

Drop-in bygglov: Bygglovavdelningen har mottagning kl 9-11 för enklare ärenden.

Telefontid bygglov: Handläggare på bygglovavdelningen nås säkrast via kommunens växel kl. 9-11.

Handläggare på bygglovsavdelningen nås säkrast på telefon kl 9.00- 12.00. Övrig tid svarar receptionen eller tar emot frågor.

Kontaktpersoner
All personal på byggnadskontoret finner du via denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktinformation
E-post:samhallsbyggnad@alingsas.se
Besöksadress: Sveagatan 12länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Postadress:441 81 Alingsås

Senast uppdaterad: 2017-03-01 Ansvarig för sidan: Samhällsbyggnadskontoret