Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare på webbplatsen samtycker du till det. Läs mer

Mittbygge
Vald kommun

Bygga, bo och etablera 

Under våren 2020 kommer vi att införa en ny e-tjänst, Minut Bygg. Den här e-tjänsten, Mittbygge, kommer i samband med detta att stängas ner.

Har du ett pågående ärende i Mittbygge kan du fortsätta hantera ditt ärende här. När nya e-tjänsten är igång kommer ditt ärende att flyttas över dit.

Fram tills att vår nya e-tjänst är igång kan du antingen göra din ansökan/anmälan här i Mittbygge eller mejla din ansökan/anmälan till samhallsbyggnad@boras.se

En smidig e-tjänst

Du kan bekvämt och säkert ansöka eller återuppta en påbörjad ansökan. Du kan också komplettera din ansökan och följa alla dina befintliga ärenden. Detta kan du göra när och var som helst. Om du går ifrån tjänsten, sparas dina uppgifter i upp till sju dagar. Men tryck på spara först!

Såhär loggar du in

Du loggar in med e-legitimation. När du är inloggad kan du välja att till exempel ansöka om bygglov eller se status i alla dina digitala ärenden. Om du är inloggad mer än en timme utan att du gör något, kan du inte längre spara och de uppgifter som du har fyllt i försvinner. Detta för att dina handlingar inte ska komma i orätta händer. Tänk därför på att spara uppgifterna noga och logga ut innan du lämnar tjänsten.

Avgifter

Att använda tjänsterna är kostnadsfritt, men vi tar ut en avgift för handläggningen av en ansökan, anmälan eller beställning. Avgifterna tas ut enligt den taxa som kom­­­munfullmäktige har bestämt.

Tänk på att en ansökan, anmälan eller beställning, som du av olika skäl inte har möjlighet att fullfölja, ändå kan innebära kostnader för dig. Detta gäller även vid avslag.

Råd och hjälp

Vi hjälper dig gärna om du behöver råd och vägledning inför och under ditt byggprojekt. Om du vill ha personlig service kan du boka tid med en bygglovshandläggarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Mer information hittar du på vår webbsida boras.se/bygglovlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Strandskyddat område?

Om du ska bygga inom strandskyddat område, måste du ha fått ett godkänt strandskyddsbeslut från Miljöförvaltningenlänk till annan webbplats som också har vunnit laga kraft innan du gör en ansökan eller anmälan hos oss. Bifoga sedan strandskyddsbeslutet med din ansökan eller anmälan.

Så behandlar vi personuppgifter

När du använder Mittbygge behandlar vi dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen som underlag för att handlägga ärendet. På boras.se/publänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du läsa mer om hur Borås Stad hanterar personuppgifter. Samhällsbyggnadsnämnden är personuppgiftsansvarig. Vid frågor, kontakta oss via e-post samhallsbyggnad@boras.se eller telefon 033-35 85 00.

Instruktionsfilm

Titta på vår film så får du veta vad du behöver tänka på när du gör en ansökan eller anmälan via Mittbygge.

Samhällsbyggnadsförvaltningen
Telefon, växel: 033-35 85 00
E-post: samhallsbyggnad@boras.se
Besöksadress: Stadshuset, Kungsgatan 55

Besök vår kundmottagning, öppna mottagning eller boka tid med en handläggare, om du behöver hjälp!

Öppettider och mer information om hur vi hjälper diglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 2020-01-09 Ansvarig för sidan: Borås stad, Samhällsbyggnad