Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare på webbplatsen samtycker du till det. Läs mer

Mittbygge
Vald kommun

Vi i Kiruna är anslutna till Mittbygges tjänster

Varmt välkommen med din ansökan eller anmälan.


Ska du söka bygglov i vår kommun? Vill du läsa mer om processen? Då har du hittat rätt, detta och mycket mer kan du nämligen göra via denna portal.

Smidiga tjänster 

 

Du kan bekvämt och säkert ansöka eller återuppta en påbörjad ansökan. Om du går ifrån tjänsten, sparas dina uppgifter i upp till sju dagar. Men tryck på spara först!

När du skickat in din ansökan eller anmälan kommer du att få en kopia till Mina ärenden. Vi återkommer sedan via e-post om vi behöver en komplettering, fattar ett beslut eller behöver besluta om ett avslag.

Såhär loggar du in

Du loggar in med e-legitimation. När du är inloggad kan du välja att till exempel ansöka om bygglov eller se status i alla dina digitala ärenden. Om du är inloggad mer än en timme utan att du gör något, kan du inte längre spara och de uppgifter som du har fyllt i försvinner. Detta för att dina handlingar inte ska komma i orätta händer. Tänk därför på att spara uppgifterna noga och logga ut innan du lämnar tjänsten.

Avgifter

Att använda tjänsterna är kostnadsfritt, men vi tar ut en avgift för handläggningen av en ansökan, anmälan eller beställning. Avgifterna tas ut enligt den taxa som kom­­­munfullmäktige har bestämt.

Tänk på att en ansökan, anmälan eller beställning, som du av olika skäl inte har möjlighet att fullfölja, ändå kan innebära kostnader för dig. Detta gäller även vid avslag.

Kontakt:

Postadress: Kiruna kommun, 981 85 Kiruna
Besöksadress: Stadshustorget 1
Öppettider receptionen: Måndag, tisdag, fredag 9.00-12.00 och onsdag, torsdag 13.00-16.00
Växel: 0980-70 140
E-post: bygglov@kiruna.se

Senast uppdaterad: 2018-11-26 Ansvarig för sidan: Kiruna kommun