Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare på webbplatsen samtycker du till det. Läs mer

Mittbygge
Vald kommun

Vi är anslutna till Mittbygge

Ska du söka bygglov i vår kommun? Vill du läsa mer om processen? Då har du hittat rätt, detta och mycket mer kan du nämligen göra via denna portal.

Våra lokaler byggs om!

Öppet Hus gör uppehåll mellan 17 dec och 15 feb.

E-posta till bygglovsenheten@lerum.se för rådgivning och besöksbokning.

Fr lerum

En bekvämare vardag med våra tjänster och tillgång till information

Du kan bekvämt och säkert ansöka om eller återuppta en påbörjad ansökan. Du kan också handlingskomplettera och följa alla dina befintliga ärenden. Du har stor tillgång till bygginformation. Detta oavsett datum, klockslag eller var du befinner dig i världen.

Inloggning till tjänsterna

Portalens bygginformation har du direkt tillgång till – tjänsterna når du genom att logga in med e-legitimation. Inloggad kan du sedan välja att till exempel ansöka om bygglov eller se status i dina pågående, dolda (då sökande själv valt att dölja ett ärende tills vidare) som avslutade ärenden.

Avgifter

Portalens information är fri att använda. Att använda tjänsterna är kostnadsfritt men vi tar ut en avgift för handläggningen av en ansökan, anmälan eller beställning. Avgifterna tas ut i enlighet med en taxa som kom­­­munfullmäktige har bestämt.

Tänk på att en insänd ansökan, anmälan eller beställning, som du av olika skäl inte har möjlighet att fullfölja, ändå kan innebär kostnader för dig. Detta gäller även vid avslag.

Vår sida

Oavsett var du befinner dig i portalen når du denna sida genom att klicka på länken ”Tillbaka till kommunens startsida” överst på sidan.

Kontakta bygglovsenheten 

e-post: bygglovsenheten@lerum.se

telefon: 0302 – 52 10 00


Glöm inte att skriva fastighetsbeteckning, beskrivning av vad frågan gäller samt kontaktuppgifter.

Besök oss

Våra lokaler byggs om!

Öppet Hus gör uppehåll mellan 17 dec och 15 feb.

E-posta till bygglovsenheten@lerum.se för rådgivning och besöksbokning.

Vi har öppet hus måndagar klockan 16-18 och onsdagar klockan 8-10 för enklare frågor.

Gratis arkitektrådivning, inför och under ditt projekt, tisdagar 10-12. Denna tid gäller enbart arkitektrådgivning, övriga frågor hänvisas till "öppet hustiderna".
Vi finns i kommunhuset vid Bagges torg i Lerum.

För enklare mer allmänna frågor kan du också ta kontakt med Lerums kundcenter KomIn. Om Samhällsvägledarna inte kan hjälpa dig direkt hjälper de dig vidare. Kontakta dem på telefon 0302-52 10 00 eller e-post kommun@lerum.se

Postadress
Sektor samhällsbyggnad
Bygglovsenheten
Lerums kommun
443 80 LERUM


 

 

Senast uppdaterad: 2018-12-05 Ansvarig för sidan: Lerums kommun