Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare på webbplatsen samtycker du till det. Läs mer

Mittbygge
Vald kommun

Vi är anslutna till Mittbygge

Ska du söka bygglov i vår kommun? Vill du läsa mer om processen? Då har du hittat rätt, detta och mycket mer kan du nämligen göra via denna portal.

En bekvämare vardag med våra tjänster och tillgång till information

Du kan bekvämt och säkert ansöka om eller återuppta en påbörjad ansökan. Du kan också handlingskomplettera och följa alla dina befintliga ärenden. Du har stor tillgång till bygginformation. Detta oavsett datum, klockslag eller var du befinner dig i världen.

Så når du tjänsterna

Tjänsterna når du genom att logga in med e-legitimation. Inloggad väljer du sedan ur listan "Kommunens e-tjänster", för att till exempel ansöka om bygglov, göra en anmälan eller beställa en nybyggnadskarta.

Inloggad se du också status i dina pågående, dolda (då sökande själv valt att dölja ett ärende tills vidare) som avslutade ärenden.

Portalens bygginformation har du direkt tillgång till under avsnitt Mittbygge till vänster på sidan.

Avgifter

Portalens information är fri att använda. Att använda tjänsterna är kostnadsfritt men vi tar ut en avgift för handläggningen av en ansökan, anmälan eller beställning. Avgifterna tas ut i enlighet med en taxa som kom­­­munfullmäktige har bestämt.

Tänk på att en insänd ansökan, anmälan eller beställning, som du av olika skäl inte har möjlighet att fullfölja, ändå kan innebär kostnader för dig. Detta gäller även vid avslag.

Vår sida

Oavsett var du befinner dig i portalen når du denna sida genom att klicka på länken ”Tillbaka till kommunens startsida” överst på sidan.

Byggenheten
Byggenheten handlägger bygglov- och anmälningsärenden, frågor om byggnadsutformning, obligatorisk ventilationskontroll (OVK), hissärenden och energiplanering. Vi lämnar också råd och upplysningar om plan- och bygglagen samt uppgifter om vilka kommunala planer med mera som gäller för planerade byggnadsåtgärder.

Plan- och byggchef Malin Larsson, Tfn: 0381-362 81

Bygglovshandläggare Veronica Olofsson, Tfn: 0381-362 48

Bygglovshandläggare Niklas Lundin, Tfn: 0381-362 66

För energirådgivning hänvisar vi till Miljö & Hälsa Tranås kommun

Energi- och klimatrådgivare: Anna Samson Tfn: 0140-681 91

Senast uppdaterad: 2020-02-10 Ansvarig för sidan: Byggenheten