Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare på webbplatsen samtycker du till det. Läs mer

Mittbygge
Vald kommun

Vi är anslutna till Mittbygge

Ska du ansöka om bygglov i vår kommun? Då har du hittat rätt. Det och mycket mer kan du göra i den här e-tjänstportalen.

Ansök och följ ärendet

Du kan både ansöka och återuppta en påbörjad ansökan eller anmälan. Om något fattas i ditt ärende kan du komplettera det i e-tjänsten. När handläggningen har börjat kan du följa ditt ärendes gång.  

Läs informationen på vår webbplats innan du börjar

Innan du gör din ansökan eller anmälan rekommenderar vi att du läser informationen som finns på vår webbplats om att bygga nytt, ändra eller riva.

Bygga nytt, ändra eller rivalänk till annan webbplats

Logga in i e-tjänsten


För att kunna använda e-tjänsten behöver du en e-legitimation eller ett mobilt BankID. Det kan du beställa från din bank eller Telia.

Om e-legitimationlänk till annan webbplats

Skyddade personuppgifter

Om du har skyddade personuppgifter kan du inte använda i e-tjänsten. Kontakta i stället byggavdelningen på telefon 0171-62 50 00

Beställ nybyggnadskarta

Vi använder inte e-tjänsten "Beställ nybyggnadskarta" i mittbygge.se. Använd i stället vår blankett som finns på vår webbplats enkoping.se.

Beställ nybyggnadskarta på enkoping.selänk till annan webbplats

Om våra kart- och mättjänster på enkoping.selänk till annan webbplats

Avgift

Vi tar ut en avgift för att handlägga din ansökan eller anmälan enligt taxa som är beslutad av kommunfullmäktige. Kostnaden varierar beroende på vad du ska bygga.

Om våra taxor och avgifterlänk till annan webbplats

Återta ansökan eller anmälan

Även om du väljer att återta din ansökan eller anmälan kan det innebära en kostnad för dig. Det gäller också om miljö- och byggnadsnämnden avslår din ansökan eller anmälan. 

Öppet hus för bygglov och enskilt avlopp

Om du har frågor om bygglov är du välkommen till Öppet hus för bygglov och enskilt avlopp. Vi svarar på frågor om bygglov och enskilt avlopp. Du får hjälp med ditt eget ärende och svar på allmänna frågor. Du kan också vara med på seminarium om olika ämnen.

Tider för öppet huslänk till annan webbplats       

Vår sida

Oavsett var du befinner dig i portalen kan du nå den här sida genom att klicka på länken ”Tillbaka till kommunens startsida” överst på sidan.

Kontakta byggavdelningen

 

Telefon: 0171-62 50 00
E-post: kommunen@enkoping.se

Öppettider

måndag–fredag klockan 7.30–16.30
Om du vill besöka oss måste du boka en tid.

Besöksadress:
Kungsgatan 23
749 35 Enköping

Postadress:
Enköpings kommun
745 80 Enköping

Senast uppdaterad: 2019-06-12 Ansvarig för sidan: Byggavdelningen