Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare på webbplatsen samtycker du till det. Läs mer

Mittbygge
Vald kommun

Vi är anslutna till Mittbygges tjänster

Ny e-tjänst planerad

Vi kommer att införa ny e-tjänst till 15 oktober 2020. Därför kommer MittBygge avvecklas.

Ska du göra en ny ansökan eller anmälan ber vi dig istället skicka in den till bygglov@harryda.se

Om du har ett pågående ärende via Mittbygge kan du än så länge logga in här och se ditt ärende. Det kommer dock inte att gå efter att MittBygge avvecklats 15 oktober. Se därför till att spara ner de handlingar du vill kunna komma åt, handlingarna finns självklart även hos oss på bygglovsenheten i Härryda.

 

 

 

 

En bekvämare vardag med våra tjänster

Du kan bekvämt och säkert ansöka om eller återuppta en påbörjad ansökan. Du kan också handlingskomplettera och följa alla dina befintliga ärenden. Detta oavsett datum, klockslag eller var du befinner dig i världen.

Inloggning till tjänsterna

Du måste logga in med e-legitimation. Inloggad kan du sedan välja att till exempel ansöka om bygglov eller se status i dina pågående, dolda (då sökande själv valt att dölja ett ärende tills vidare) som avslutade ärenden.

Avgifter

Att använda tjänsterna är kostnadsfritt men vi tar ut en avgift för handläggningen av en ansökan, anmälan eller beställning. Avgifterna tas ut i enlighet med en taxa som kom­­­munfullmäktige har bestämt.

Tänk på att en insänd ansökan eller anmälan, som du av olika skäl inte har möjlighet att fullfölja, innebär kostnader för dig. Detta gäller även vid avslag.

Vår sida

Oavsett var du befinner dig i portalen når du denna sida genom att klicka på länken ”Tillbaka till kommunens startsida” överst på sidan.

Läs mera

Du kan även läsa mer hur det fungerar i Härryda på vår sida Bygga nytt, ändra eller rivalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta bygglovsenheten

Öppet hus på torsdagar
På torsdagar klockan 15.30-18 är du välkommen på öppet hus i kommunhuset i Mölnlycke. Då träffar du oss som arbetar på bygglovsenheten och får prata med antingen en bygglovsarkitekt eller en bygglovsingenjör.

Telefontid
Du kan ringa till oss på telefon 031-724 62 00.

Vi har telefontid följande tider:
Frågor till bygglovsarkitekt om bygglov och anmälningspliktiga åtgärder
Måndag-torsdag klockan 10-12 och 13-15

Frågor till bygglovsingenjör om tekniskt samråd, kontrollplan, installation av eldstad och andra frågor av teknisk karaktär
Måndag-torsdag klockan 8-12 och 13-16.30
Fredag klockan 8-12 och 13-15

Senast uppdaterad: 2020-10-16 Ansvarig för sidan: Bygglovsenheten