Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare på webbplatsen samtycker du till det. Läs mer

Mittbygge
Vald kommun

Vi är anslutna till Mittbygge

Är du på gång att söka bygglov i Hörby? Då har du hittat rätt! Detta och mycket mer kan du göra här via vår e-tjänst.

En smidig e-tjänst

Du kan bekvämt och säkert ansöka eller återuppta en påbörjad ansökan. Du kan också komplettera din ansökan och följa alla dina befintliga ärenden. Detta kan du göra när och var som helst. Om du går ifrån tjänsten, sparas dina uppgifter i upp till sju dagar. Men tryck på spara först!

Såhär loggar du in

Du loggar in med din e-legitimation. När du är inloggad kan du välja att till exempel ansöka om bygglov eller se status i alla dina digitala ärenden. Om du är inloggad mer än en timme utan att du gör något, kan du inte längre spara och de uppgifter som du har fyllt i försvinner. Detta för att dina handlingar inte ska komma i orätta händer. Tänk därför på att spara uppgifterna efter hand och logga ut innan du lämnar tjänsten.

Avgifter

Att använda tjänsten är kostnadsfritt, men vi tar ut en avgift för handläggningen av en ansökan eller anmälan. Avgifterna tas ut enligt den taxa som kom­­­munfullmäktige har bestämt.

Tänk på att en ansökan eller anmälan, som du av olika skäl inte har möjlighet att fullfölja, ändå kan innebära kostnader för dig. Detta gäller även vid avslag.

Råd och hjälp

Vi hjälper dig gärna om du behöver råd och vägledning inför och under ditt byggprojekt. Om du vill ha personlig service kan du kontakta oss under vår telefontid på 0415-37 80 00 måndag, onsdag och torsdag 10.00-12.00 samt tisdag 14:30-16:30, boka en besökstid via horby.se eller skicka e-post till byggochmiljo@horby.se. Du hittar även mer information på vår hemsida www.horby.se/bygga-bo-och-miljo/ Länk till annan webbplats.

Strandskyddat område?

Om du ska bygga inom strandskyddat område, måste du få dispens från strandskyddet, detta ansöker du om hos kommunstyrelsen. Läs mer på vår hemsida www.horby.se/bygga-bo-och-miljo/bygga-nytt-andra-eller-riva/strandskydd/.  Länk till annan webbplats.Vi rekommenderar att du har löst frågan om strandskydd innan du påbörjar din ansökan eller anmälan.

Så behandlar vi personuppgifter

När du använder Mittbygge behandlar vi dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen som underlag för att handlägga ärendet.

Bygg & Miljö

 0415 - 37 83 00 byggochmiljo@horby.se 

Adress

Bygg & Miljö
Hörby kommun
242 80 Hörby

Besöksadress

Ringsjövägen 4

Öppettider

Måndag, onsdag och torsdag kl 10.00-12.00
Tisdag 14.30-16.30

Senast uppdaterad: 2020-03-05 Ansvarig för sidan: Hörby kommun