Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare på webbplatsen samtycker du till det. Läs mer

Mittbygge
Vald kommun

Ansök om lov eller anmälan digtalt i Karlstads kommun

Du har nu kommit till bygglovsenhetens portal för e-tjänster, Mittbygge. Här kan du ansöka om bygglov, rivningslov, marklov, förhandsbesked eller anmälan hos Karlstads kommun digitalt. Välj e-tjänst i rullningslistan till vänster för att påbörja din ansökan.

Hamburger meny

Om du använder en annan enhet som exempelvis mobil eller surfplatta behöver du klicka på ikonen uppe till vänster för att välja e-tjänst.

En bekvämare vardag med våra tjänster och tillgång till information

Du kan bekvämt och säkert ansöka om eller återuppta en påbörjad ansökan. Du kan också handlingskomplettera och följa alla dina befintliga ärenden. Du har stor tillgång till bygginformation. Detta oavsett datum, klockslag eller var du befinner dig i världen.

Inloggning till tjänsterna

Portalens bygginformation har du direkt tillgång till – tjänsterna når du genom att logga in med e-legitimation. Inloggad kan du sedan välja att till exempel ansöka om bygglov eller se status i dina pågående, dolda (då sökande själv valt att dölja ett ärende tills vidare) som avslutade ärenden.

Avgifter

Att ansöka via e-tjänsterna är kostnadsfritt men vi tar ut en avgift för handläggningen av en ansökan, anmälan eller beställning. Avgifterna tas ut i enlighet med en taxa som kom­­­munfullmäktige har bestämt.

Du kan läsa mer om kostnader på Karlstad.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Du når Kontaktcenter genom att ringa 054-540 00 00, skriva till karlstadskommun@karlstad.se eller besöka Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26.

Tider för besök på bygglovsavdelningen
Utöver den hjälp som kontaktcenter kan ge under all kontorstid har även bygglovsavdelningen särskilda besökstider.

Måndag-onsdag 10.00-12.00
Torsdag stängt
Fredag 10.00-12.00

Besöksadress: Samhällsbyggnadshuset, Gustaf Lovéns Gata 30 i Inre hamn, Karlstad.

Senast uppdaterad: 2020-07-08 Ansvarig för sidan: Bygglovsavdelningen