Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare på webbplatsen samtycker du till det. Läs mer

Mittbygge
Vald kommun

Bygga, bo och etablera

Är du på gång att söka bygglov i Laholms kommun? Då har du hittat rätt! Detta och mycket mer kan du göra här via våra e-tjänster.

Vi kommer att byta e-tjänst för byggärenden den 4 maj. Det blir ett modernare verktyg som vi hoppas kommer att upplevas som mer lättarbetat och intuitivt för dig som till exempel vill söka bygglov. Den nya sidan kommer att se lite annorlunda ut mot tidigare.

Du som har ett pågående ärende kommer att få ett e-postmeddelande om hur du fortsättningsvis kan följa ditt ärende. Vi ber om ursäkt för eventuella problem detta kan medföra.

Har du några frågor, kontakta gärna byggenheten som har telefontid måndag till torsdag klockan 08:30 – 12.

Det går givetvis bra att använda den befintliga e-tjänsten fram till bytet.

Vad vill du göra?                                     

Läs och lär mer om byggprocessen

I menyn till vänster kan du läsa mer om att bygga, renovera och hur processerna går till.

Påbörja en ny eller återuppta en pågående ansökan

Här kan du läsa om hur du går tillväga

Ritningar och handlingar

Här finns exempelritningar på de mest vanliga typer av ritningar som kan behöva bifogas en ansökan

___________________________________________________________________________________

En bekvämare vardag med våra tjänster

Du kan bekvämt och säkert ansöka om eller återuppta en påbörjad ansökan. Du kan också komplettera och följa alla dina befintliga ärenden. Du har stor tillgång till bygginformation. Detta oavsett datum, klockslag eller var du befinner dig i världen.

Inloggning till tjänsterna

Portalens bygginformation har du direkt tillgång till. Tjänsterna når du genom att logga in med e-legitimation. Inloggad kan du sedan välja att till exempel ansöka om bygglov eller se status i dina pågående och avslutade ärenden. Om du är inloggad mer än en timme utan att du gör något, kan du inte längre spara och de uppgifter som du har fyllt i försvinner. Detta för att dina handlingar inte ska komma i orätta händer. Tänk därför på att spara uppgifterna noga och logga ut innan du lämnar tjänsten.

Avgifter

Portalens information är fri att använda. Att använda tjänsterna är kostnadsfritt men vi tar ut en avgift för handläggningen av en ansökan, anmälan eller beställning. Avgifterna tas ut i enlighet med en taxa som kom­­­munfullmäktige har bestämt.

Tänk på att en insänd ansökan, anmälan eller beställning, som du av olika skäl inte har möjlighet att fullfölja, ändå kan innebär kostnader för dig. Detta gäller även vid avslag.

Vår sida

Oavsett var du befinner dig i portalen når du denna sida genom att klicka på länken ”Tillbaka till kommunens startsida” överst på sidan.

Så behandlar vi personuppgifter

När du använder Mittbygge behandlar vi dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen som underlag för att handlägga ärendet. På www.laholm.se/gdpr länk till annan webbplatskan du läsa mer om hur Laholms kommun hanterar personuppgifter. Miljö- och byggnadsnämnden är personuppgiftsansvarig. Vid frågor, kontakta oss via e-post miljo.och.byggnadsnamnden@laholm.se eller telefon 0430-150 00.

Samhällsbyggnadskontoret

Växel: 0430-150 00
Direkt: 0430-152 80
Humlegången 6
312 80 Laholm
miljo.och.byggnadsnamnden@laholm.se

Bygglovshandläggare

 

Telefontid: måndag och torsdag 08.30-10.00                                        Besökstid: måndag och torsdag 10.30-12.00, torsdag även 16.30-17.30

Mickael Abrahamsson
Växel: 0430-150 00
Direkt: 0430-152 92
mickael.abrahamsson@laholm.se

Malin Johansson
Växel: 0430-150 00
Direkt: 0430-152 92.
malin.johansson@laholm.se

Bajro Mujanovic
Växel: 0430-150 00
Direkt: 0430-152 87 
bajro.mujanovic@laholm.se

 

Senast uppdaterad: 2021-04-12 Ansvarig för sidan: Laholms kommun