Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare på webbplatsen samtycker du till det. Läs mer

Mittbygge
Vald kommun
Luleå kommuns logotyp

Vi är anslutna till Mittbygges tjänster

Ska du söka bygglov i vår kommun? Då har du hittat rätt, detta och mycket mer kan du nämligen göra via denna portal.

Inloggning till tjänsterna

Du måste logga in med e-legitimation. Inloggad kan du sedan välja att till exempel ansöka om bygglov eller se status i dina pågående, dolda (då sökande själv valt att dölja ett ärende tills vidare) som avslutade ärenden.

Ansök som ombud för företag eller organisation

Du kan ansöka som ombud för ett företag eller organisation med ditt eget bank-id. Välj då att trycka på ombudsknappen inne i e-tjänsten och sedan kan du skriva in en annan byggherre och fakturamottagare.

Observera att länken "Logga in som företag", här till vänster ger ett felaktigt resultat. Om du vill ansöka för ett företag så måste du ansöka som ombud med ditt eget bank-id och använda den stora gröna knappen "Logga in".

Bygglov för kyrkstugor, dispens från strandskydd och beställning av nybyggnadskarta

Bygglov för kyrkstugor finns inte som e-tjänst utan som en blankett. Länk till annan webbplats. Ansökan om dispens från strandskydd finns inte heller i mittbygge utan sökes på blankett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Beställning av nybyggnadskarta har en egen e-tjänst som du finner här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontrollplansexempel vid enklare åtgärder

Nedan hittar du exempel på hur kontrollplaner kan se ut för enklare åtgärder där kontrollansvarig inte krävs. Kontrollplanen ska anpassas efter det aktuella projektet. Det kan betyda att det behövs fler eller färre kontrollpunkter än vad som finns med i exemplet.

Här hämtar du exempel på kontrollplaner för enklare åtgärder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Avgifter

Att använda tjänsterna är kostnadsfritt men vi tar ut en avgift för handläggningen av en ansökan, anmälan eller beställning. Avgifterna tas ut i enlighet med en taxa som kom­­­munfullmäktige har bestämt.

Tänk på att en insänd ansökan, anmälan eller beställning, som du av olika skäl inte har möjlighet att fullfölja eller väljer att dra tillbaka, ändå kan innebär kostnader för dig. Detta gäller även vid avslag.

Vår sida

Oavsett var du befinner dig i portalen når du denna sida genom att klicka på länken ”Tillbaka till kommunens startsida” överst på sidan.

Kundtjänst

Öppettider
Kundtjänsten som finns i Stadshuset, Rådstugatan 11 har öppet mellan klockan 08.00-17.00, måndag till fredag.

Telefon till kundtjänsten: 0920 - 45 30 00
E-post: lulea.kommun@lulea.se

Företagssupport
För dig som är företagare har vi en företagssupport Länk till annan webbplats..
Den har öppet mellan klockan 08.00-12.00 och 13.00-16.00, måndag till torsdag.
På fredagar är supporten öppen mellan 08.00-12.00 och 13.00-14.00.

Telefon till företagssupporten är 0920-45 65 99.

Senast uppdaterad: 2022-06-12 Ansvarig för sidan: Stadsbyggnadsförvaltningen, avdelning miljö och bygg