Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare på webbplatsen samtycker du till det. Läs mer

Mittbygge
Vald kommun

Vi är anslutna till Mittbygges tjänster

 

Ska du söka bygglov i vår kommun? Då har du hittat rätt, detta och mycket mer kan du nämligen göra via denna portal.

Är du intresserad av kungjorda bygglov, detaljplaner eller kommunens lediga tomter kan du använda dig av kartan Bygga och bo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fotograf: Lantmäterienheten

En bekvämare vardag med våra tjänster

Du kan bekvämt och säkert ansöka om eller återuppta en påbörjad ansökan. Du kan också handlingskomplettera och följa alla dina befintliga ärenden. Detta oavsett datum, klockslag eller var du befinner dig i världen. Tänk på att om du startar ett ärende via denna tjänst måste hela ärendets gång, fram till slutbesked, göras via Mittbygge.

Inloggning till tjänsterna

Du måste logga in med e-legitimation. Inloggad kan du sedan välja att till exempel ansöka om bygglov eller se status i dina pågående, dolda (då sökande själv valt att dölja ett ärende tills vidare) som avslutade ärenden.

Att tänka på

  • Bifogade handlingar ska vara i filformat PDF. Uppge vilken storlek (A4 eller A3) det är på originalritningen när du döper filen. Ritningar ska måttsättas. Handlingar som bifogas ska inte bifogas i en fil utan t.ex. fasadritningar för sig, planritningar för sig o.s.v.
  • Om ni är två fastighetsägare skriv in den andra (som ej signerar) som medsökande i ansökan/anmälan.

Avgifter

Att använda tjänsterna är kostnadsfritt men vi tar ut en avgift för handläggningen av en ansökan, anmälan eller beställning. Avgifterna tas ut i enlighet med en taxa som kom­­­munfullmäktige har bestämt.

Tänk på att en insänd ansökan, anmälan eller beställning, som du av olika skäl inte har möjlighet att fullfölja, ändå kan innebär kostnader för dig. Detta gäller även vid avslag.

Vår sida

Oavsett var du befinner dig i portalen når du denna sida genom att klicka på länken ”Tillbaka till kommunens startsida” överst på sidan.

Bygglovenheten Expedition och telefontider
Drottninggatan 2
591 86 Motala
Tel 0141-22 51 92
Växel 0141-22 50 00

Skicka e-post till Bygglovenheten
Telefon- och besökstid till bygglovenhetens expedition

Måndag-torsdag 10.00-11.45 och 13.30-14.30

Fredag 10.00-11.45

Vill man träffa en Bygglovhandläggare för att diskutera sin tänkta byggnation måste besöket alltid bokas innan.

Senast uppdaterad: 2018-09-24 Ansvarig för sidan: Bygglovenheten