Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare på webbplatsen samtycker du till det. Läs mer

Mittbygge
Vald kommun

Vi är anslutna till Mittbygges tjänster

Ska du söka bygglov i Pajala kommun? Vill du läsa mer om processen? Då har du hittat rätt. Detta och mycket mer kan du göra här via våra e-tjänster.

Foto Pajala kommuns bildarkiv

En bekvämare vardag med våra tjänster

Förutom att läsa information om bygglovsprocessen kan du bekvämt och säkert göra en ansökan eller anmälan via denna tjänst. Du kan också handlingskomplettera och följa alla dina befintliga ärenden. Detta oavsett datum, klockslag eller var du befinner dig i världen. Tänk på att när du startar ett ärende via denna tjänst kommer hela ärendets gång, fram till slutbesked, ske via Mittbygge.

Inloggning till tjänsterna

För att läsa bygginformation behöver du inte logga in, men för att nå e-tjänsterna behöver du logga in med e-legitimation, se fältet till vänster. E-legitimation kan du beställa från din bank eller Telia. När du är inloggad kan du via blankettansökan välja att till exempel ansöka om bygglov. Du kan även se status i dina pågående ärenden.

 

Att tänka på

  • Bifogade handlingar ska vara i filformat Uppge vilken storlek (A4 eller A3) det är på originalritningen när du döper filen. Ritningar ska måttsättas. Handlingar som bifogas ska inte bifogas i en enda fil utan t.ex. fasadritningar för sig, planritningar för sig o.s.v.
  • Om ni är två fastighetsägare skriv in den andra (som ej signerar) som medsökande i ansökan/anmälan.

 

Avgifter

Att använda tjänsterna är kostnadsfritt men vi tar ut en avgift för handläggningen av en ansökan, anmälan eller beställning. Avgifterna tas ut i enlighet med en taxa som kom­­­munfullmäktige har bestämt.

Tänk på att en insänd ansökan, anmälan eller beställning, som du av olika skäl inte har möjlighet att fullfölja, ändå kan innebär kostnader för dig. Detta gäller även vid avslag.

Vår sida

Oavsett var du befinner dig i portalen når du denna sida genom att klicka på länken ”Tillbaka till kommunens startsida” överst på sidan.

 

Skyddade personuppgifter

Om du har skyddade personuppgifter kan du inte använda i e-tjänsten. Kontakta i stället bygglovsavdelningen under telefontid: måndag 13.00-15.00, tisdag 09.30-11.30, torsdag 09.30-11.30 och fredag 09.30-11.30. Du kan även kontakta oss per e-brev: planmiljo@pajala.se 


Kontakt
Bygglovshandläggare
Maria Alldén
Veronica Andersson

Epost
planmiljo@pajala.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Telefontider bygglovshandläggare
0978-12000 (växel)
Måndag: 13.00-15.00
Tisdag, torsdag, fredag: 09.30-11.30

Senast uppdaterad: 2017-05-08 Ansvarig för sidan: