Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare på webbplatsen samtycker du till det. Läs mer

Mittbygge
Vald kommun

Vi är anslutna till Mittbygge

Vi kommer att byta e-tjänst för byggärenden den 14.e juni. Det blir ett modernare verktyg som vi hoppas kommer att upplevas som mer lättarbetat och intuitivt för dig som till exempel vill söka bygglov.

Den nya sidan kommer att se lite annorlunda ut mot tidigare.

Du som har ett pågående ärende kommer att få ett e-postmeddelande om hur du fortsättningsvis kan följa ditt ärende. Vi ber om ursäkt för eventuella problem detta kan medföra.

Har du några frågor, kontakta gärna servicecenter eller byggenheten på MBF@ronneby.se

Det går givetvis bra att använda den befintliga e-tjänsten fram till bytet.

Ska du söka bygglov i vår kommun? Vill du läsa mer om processen? Då har du hittat rätt, detta och mycket mer kan du nämligen göra via denna portal.

En bekvämare vardag med våra tjänster och tillgång till information

Du kan bekvämt och säkert ansöka om eller återuppta en påbörjad ansökan. Du kan också handlingskomplettera och följa alla dina befintliga ärenden. Du har stor tillgång till bygginformation. Detta oavsett datum, klockslag eller var du befinner dig i världen.

Avgifter

Portalens information är fri att använda. Att använda tjänsterna är kostnadsfritt men vi tar ut en avgift för handläggningen av en ansökan, anmälan eller beställning. Avgifterna tas ut i enlighet med en taxa som kom­­­munfullmäktige har bestämt.

Tänk på att en insänd ansökan, anmälan eller beställning, som du av olika skäl inte har möjlighet att fullfölja, ändå kan innebär kostnader för dig. Detta gäller även vid avslag.

Vår sida

Oavsett var du befinner dig i portalen når du denna sida genom att klicka på länken ”Tillbaka till kommunens startsida” överst på sidan.

Miljö- och byggnadsförvaltningen
Plan- och byggenheten
Anders Karlsson
Förvaltningschef

e-post: mbf@ronneby.se
Telefon: 0457-618170

Öppettider
mån-fre 08.00-12.00 och 13.00-17.00
Övriga tider enligt överrenskommelse.

Bygglovshandläggarna har telefontid varje dag 10.00 - 12.00.

Du hittar oss i Stadshusets nedre plan, tredje korridoren från huvudentrén.

Boka gärna tid med handläggaren för att vara säker på att få träffa den du vill prata med.

 

Senast uppdaterad: 2021-06-14 Ansvarig för sidan: Plan- och byggenheten