Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare på webbplatsen samtycker du till det. Läs mer

Mittbygge
Vald kommun

Vi är anslutna till Mittbygges tjänster så nu kan du söka bygglov digitalt!

Ska du söka bygglov eller göra en anmälan? På denna sida får du reda på allt du behöver veta kring bygglov och anmälningar samt hur du skickar in ett ärende digitalt.

En bekvämare vardag med våra tjänster och tillgång till information

Du kan bekvämt och säkert ansöka online via denna tjänst eller återuppta en påbörjad ansökan. Du kan också komplettera dina handlingar och följa alla dina befintliga ärenden. Via tjänsten har du tillgång till all information som du kan behöva oavsett tid på dygnet och var du befinner dig.

Inloggning till tjänsterna

Portalens bygginformation har du tillgång till utan att logga in men e-tjänsten där du skickar in ditt ärende når du genom att logga in med din e-legitimation. När du är inloggad kan du sedan välja att till exempel ansöka om bygglov eller se status i dina pågåenden, dolda som avslutade ärenden.

Avgifter

Portalens information är fri att använda, så är även e-tjänsten för ansökan men kommunen tar ut en avgift för handläggningen av en ansökan eller anmälan i enlighet med kommunens byggtaxa som är beslutad av kommunfullmäktige.

Tänk på att en insänd ansökan, anmälan eller beställning, som du av olika skäl inte har möjlighet att fullfölja, ändå kan innebära kostnader för dig för den tid som handläggaren har lagt ned på ärendet. Detta gäller även vid avslag eller vid återtagande av en ansökan.

Vår sida

Oavsett var du befinner dig i portalen når du denna sida genom att klicka på länken ”Tillbaka till kommunens startsida” överst på sidan.

Plan- och Byggenheten


Tel: 0281-750 00

planochbygg@vansbro.se

Vansbro kommun, Norra Allégatan 30, 780 50 Vansbro kommun
www.vansbro.se Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 2021-04-28 Ansvarig för sidan: Samhällsbyggnads/Plan-och byggenheten