Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare på webbplatsen samtycker du till det. Läs mer

Mittbygge
Vald kommun

Om mittbygge

Mittbygge AB verksamhet består av två delar. En informationsportal och e-tjänster för bland annat digitala bygglovsansökningar.

MITTBYGGE.SE
Portalen Mittbygge.se förklarar och ger privatpersoner hjälp genom lov-, anmälning och byggprocessen. Målet är att du enkelt ska kunna planera, bygga och bo i ditt hus. Språket på sidorna har förenklats för att göra texterna mer lättlästa.

Vi samlar information inom byggområdet och hjälper dig i kontakten med myndigheterna genom våra e-tjänster. Vissa sidor innehåller både information från Mittbygge och från vald kommun. du själv kan välja.

E-TJÄNSTER
Genom e-tjänsterna kan du skicka in anmälan, ansöka om lov, bifoga handlingar och följa som kommunicera i ditt ärende genom hela handläggningen. Ändra fram till slutbesked.

Historia

Mittbygge startade som ett Vinnovaprojekt 2005 i samarbete mellan Boverket, Lantmäteriet och dåvarande Sveriges kommuner och landsting (SKL). Syftet var att förenkla byggprocessen genom att samla all relevant information från olika myndigheten i en enda plattform.

Sedan 2008 drivs portalen av företaget Mittbygge AB. Bolaget ingår i koncernen Addnode Group AB sedan 2012. Mittbygge.se fick en ordentlig uppdatering av grafik och textinnehåll i februari 2017.

Senast uppdaterad: 2020-01-27 Ansvarig för sidan: Mittbygge.se